Saturday, March 10, 2012

Manga ή χειρόγραφο? Τι προτειμάτε για εισαγωγή στα κυκλώματα?


Σε προηγούμενο ποστ έγραψα δυό λόγια για τα μαθήματα που άρχισαν online για την εκμάθηση ηλεκτρικών κυκλωμάτων από το MIT. Για όσους θέλουν όμως ένα βιβλίο για διάβασμα πέρα από τα κλασσικά, βρήκα δύο ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις.


Η πρώτη είναι ένα χειρόγραφο το οποίο δεν έχει αλλάξει για χρόνια. Συνεχίζει να εκδίδεται σαν χειρόγραφο και βγάζει κάτι πολύ ωραίο, αν και είναι στα αγγλικά. Παρ' ότι είναι στο χέρι, είναι ευανάγνωστο και τα σχήματα είναι αρκετά προσεγμένα. Μια ματιά στο κείμενο θα σας πείσει http://www.amazon.com/gp/reader/0945053282/ref=sib_dp_ptu#reader-link .

-->
Απ' την άλλη υπάρχει και η επιλογή του manga! Για όσους θέλουν μια διαφορετική προσέγγιση και έχουν εξοικειωθεί με τα manga υπάρχει και αυτή η επιλογή. Δεν είναι απλά ένας οδηγός, αλλά περιγράφει παράλληλα μια ιστορία, η οποία μάλιστα σε κρατάει πάνω απ' το βιβλίο. Το manga υπάρχει εδώ.

Πέρα από τον ηλεκτρισμό βέβαια υπάρχουν και άλλα βιβλία τα οποία εισάγουν τον αναγνώστη σε δυσνόητες έννοιες τις φυσικής όπως είναι "Οι περιπέτειες του κυρίου Τομπκινς". Αυτό το βιβλίο πραγματεύεται έννοιες όπως σχετικότητα και σωματιδιακή θεωρία της φυσικής με πολύ απλό τρόπο.


No comments:

Post a Comment