Sunday, March 11, 2012

Proxy through Google docs, hack που τα σπάει


Πρόσφατα κάποιος ανακάλυψε ότι μέσω της υπηρεσίας google docs, μπορείς να επισκεφθείς άλλες σελίδες. Βέβαια μπορείς να δεις μόνο κείμενο και όχι εικόνες κλτ. Παρ' όλα αυτά είναι πολύ έξυπνο και ταυτόχρονα πολύ απλό στη χρήση.Για να το χρησιμοποιήσουμε χρειάζεται προφανώς να έχουμε λογαριασμό στη google. Έπειτα έχουμε και λέμε:



Ανοίγουμε το παρακάτω λογιστικό φύλλο: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmElAsMOZgq-dFRBajlVRGtTZUNTTEtRRi1qVDE1YXc

Και το αποθηκεύουμε σαν αντίγραφο από το μενού: Αρχείο -> Δημιουργία Αντιγράφου . Έπειτα το ανοίγουμε, χωρίς να κάνουμε κάποια αλλαγή, αλλά επιλέγουμε από το μενού Φόρμα -> Αποδοχή Απαντήσεων

Θα χρειαστούμε ένα bookmark για να το χρησιμοποιήσουμε. Σύρετε το παρακάτω bookmark:  στην μπάρα του firefox ας πούμε ή κάντε δεξί κλικ και προσθέστε το στα bookmarks.



Τέλος, στο tab που έχετε ανοιχτό το έγγραφο ανοίξτε τον σελιδοδείκτη και δώστε στο κουτί που εμφανίζετε επάνω, ένα link που θέλετε να επισκεφθείτε.

παράδειγμα

Βάση αυτού του hack είναι η συνάρτηση =IMPORTDATA() στο Google Spreadsheet που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή .xml δεδομένων. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτή τη συνάρτηση μπορούμε να εισάγουμε και δεδομένα .html. Εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι ο συγκεκριμένος σελιδοδείκτης ο οποίος παίρνει τον κώδικα και μας δείχνει την ιστοσελίδα.

Από κάτω, ένα video από τη χρήση του proxy. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες εδώ.




No comments:

Post a Comment